FROZEN SEMEN
Read stallion brochure online
© 2018, Klosterhof Medingen Imprint Data Privacy

Duke of OldenburgBound by name!

Rappe
Oldenburger
16.3 ½ hands
Oldenburg, Hanover, Westphalia, Rhineland, Southern German Breeding Association
Horst+Grüner,+Bad+Überkingen
Hergen & Roland Schweers GbR, Butjadingen
900 Euros / frozen semen 550 Euros per dose
De Niro Donnerhall Donnerwetter Disput
Ninette Markus
Alicante Akzent II Absatz
Wiesenelfe Wiesenbaum xx
St.Pr.St. Weidenkätzchen Canaster I E.H. Caprimond Karon
St.Pr.u.E.St. Wega Weissena Vollkorn xx
St.Pr.u.E.St. Wegas Tochter E.H. Caprimond Karon
St.Pr.u.E.St. Wega Futuro

Beautiful black stallion with magnificent type, eye and radiance. Highly interesting for breeders is the proven pairing of De Niro and Caprimond. The latter is represented twice in the dam line, as well as  the famous dam line of Weissena. On the mothers side are the pillars of Oldenburg sports horse breeding, Vollkorn xx, Futuro and Chronos. The third mother, elite mare Wega (four licensed stallions- Inselfürst, etc.) and Vollkorn xx provided the elite mare Wega Weissena who was awarded the 1d-Price of the elite mare show in Rastede in 1984. Wega Weissena provided both advanced level dressage stallions Canaster I and II. This dam line provided further the Oldenburg champion stallions Triumphator and Top of Class.

• In 2014, he placed at Grand Prix tests with rider Vera Nass.
  • In 2012, at the age of 8 years, Duke of Oldenburg has matured to a Grand Prix horse. Full sister Donatella Versace was top horse of the auction in Medingen and was sold to Canada for 167,000 Euros. Filly Duchesse by Duke of Oldenburg was runner-up at the foal show. She was auctioned for 18,000 Euros.
  • In 2011, Duke of Oldenburg was repeatedly placed highly in advanced dressage competitions.
  • In 2010, he won dressage competitions at elementary and medium level.
  • In 2009, Duke of Oldenburg won his 70-Day-Test in Schlieckau with an overall score of 130.19 points and the dressage score of 136.28 points. He was top horse of the elite auction at the Klosterhof.